Mainos

EU-komissio tutkii Metson ja Svedalan kaupan

EU:n komissio on ilmoittanut tutkivansa perusteellisesti Metso-konsernin ja ruotsalaisen Svedalan yrityskaupan. Komissio katsoo, että Svedalan myynti Metsolle sisältää riskin määräävän markkina-aseman muodostumisesta kivenmurskauslaitteiden alalla.

Metso-konserni

Komissio epäilee kaupan johtavan huomattavaan päällekkäisyyteen pienten murskainten markkinoilla useissa jäsenvaltioissa. Kilpailuongelmia epäillään myös joillain kaivosteollisuuden laitemarkkinoilla erityisesti erityisesti suurten kartiomurskainten osalta. Kivenmurskauslaitteita käytetään rakennusteollisuudessa betonin runkoaineen ja sementin tuotannossa sekä kaivosteollisuudessa.

Tällä hetkellä sekä Metso että Svedala myyvät murskauslaitteita. Komissio toteaa tiedotteessaan, että pienten murskainten markkinat vaikuttavat kansallisilta, mutta kaivosteollisuuden murskainten osalta maailmanlaajuisilta. Päättäessään tutkia kilpailuepäilyt komissiolla on neljä kuukautta aikaa selvittää asiaa ennen lopullista päätöstään. Perusteellinen tutkinta sinänsä ei ennakoi komission lopullista kantaa. Komissio ilmoittaa analysoineensa kauppaa myös Yhdysvaltain kilpailuviranomaisen kanssa. Asian selvitys Yhdysvalloissa on kesken.

Metso ilmoitti kesäkuussa ostavansa ruotsalaisen kilpailijansa Svedalan noin 6,6 miljardilla markalla ja lupasi ottaa vastatakseen lähes 3,3 miljardin markan velat. Metso toimitti tiedon ostotarjouksensa EU:n kilpailuviranomaisille elokuussa. Kaupan ehtona oli, että Metso saa 90 prosenttia osakkeista ja kilpailuviranomaiset hyväksyvät järjestelyn. Metso on ottanut noin 7,1 miljardin markan lainan kauppaa varten. Svedala Industri AB valmistaa kiven ja mineraalin käsittelyyn tarkoitettuja koneita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.