Mainos

EU-komissio pitää kiinni nesterajoituksista lennoilla

Euroopan parlamentti on ehdottanut tänään nesterajoitusten poistamista, koska niistä aiheutuu liikaa harmeja matkustajille sekä taloudellisia tappioita.

EU-komissio ei aio toistaiseksi luopua nesteiden kuljetusrajoituksista lentoliikenteessä.

- Rajoitusten kumoaminen ilman vaihtoehtoa on matkustajille riski, jota en ole valmis ottamaan, liikennekomissaari Jacques Barrot sanoi lausunnossaan.

EU-parlamentti kehotti aiemmin päivällä kumoamaan nykysäännöt, joiden mukaan nesteitä voi pakata käsimatkatavaroihin korkeintaan desin kokoisissa pakkauksissa.

EU-parlamentin mukaan rajoituksista aiheutuvat haitat voivat olla suhteettomia niistä saatavaan turvallisuushyötyyn verrattuna. Niistä koituu paitsi taloudellisia tappioita, myös käytännön harmia matkustajille.

Barrot'n mukaan suuri enemmistö matkustajista on kuitenkin suhtautunut rajoituksiin ymmärtäväisesti. Hänen mielestään tämä todistaa, että toimet ovat myös kansalaisten mielestä välttämättömiä.

Viime päivinä paljastuneet terrorisuunnitelmat Tanskassa ja Saksassa osoittavat Barrot'n mukaan myös, että terrorismi on yhä uhka.

Jäsenmaiden asiantuntijat ja komissio sopivat nesteiden rajoittamisesta viime vuonna sen jälkeen kun Britannia kertoi paljastaneensa suunnitellun terrori-iskun. Iskussa oli tarkoitus käyttää nestemäisiä räjähteitä.

Turvamääräyksistä päättävät jäsenmaat ja komissio. EU-parlamentilla ei ole asiassa valtaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.