Mainos

EU-komissio haastaa Suomen vedonlyöntirajoitukset

Rikkomusmenettely koskee vain urheiluvedonlyöntiä, ei koko pelimonopolijärjestelmää.

EU-komissio vaatii Suomelta ja kuudelta muulta maalta selvitystä niiden kansallisista vedonlyönnin rajoituksista. Uhkapelien täydellistä vapauttamista kilpailulle komissio ei vaadi. Sen sijaan se haluaa selvittää, ovatko kansalliset rajoitukset liiallisia ja siten ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa.

Komissio päätti tänään pyytää selvityksiä sen jälkeen, kun se oli saanut useita valituksia vedonlyöntipalveluja tarjoavilta yrityksiltä.

Veikkaus uskoo Suomen olevan asiassa vahvoilla, kun taas ahvenanmaalainen rahapeliyhtiö PAF katsoo, ettei pelitoiminta ole EU:n mieleen Suomessa ja niissä muissa maissa, joilta EU-komissio on selvitystä pyytänyt.

PAF tarjoaa rahapelejä internetissä myös mannersuomalaisille, ja tätä suomalaisviranomaiset ovat pitäneet laittomana.

Sisäministeri Kari Rajamäki taas toteaa, että Suomella on hyvät perusteet puolustaa rahapelimalliaan myös EU:n tasolla. Suomalaisessa järjestelmässä on ministerin mukaan onnistuttu yhdistämään sosiaalisten haittojen ehkäisytavoitteet sekä yleishyödyllisen toiminnan tukeminen.

Tänään jätti kotimaassa puolestaan mietintönsä rahapelipolitiikkaa pohtinut Rahapelifoorumi. Senkin mielestä suomalaisen rahapelijärjestelmän perusta on toimiva. Lakiin se haluaisi kuitenkin lisätä säädökset muun muassa pelien markkinoinnista sekä pelaamisen yleisestä 15 vuoden ikärajasta.

Aikataulu vielä avoin

Suomen on seuraavaksi annettava komissiolle selvitys tilanteesta ja omista perusteluistaan rajoituksille. MTV:n uutisten haastatteleman Rahapelifoorumin sihteeristöön kuuluvan poliisiylijohtaja Kimmo Hakosen mukaan aikataulu on vielä avoin.

- Todennäköisesti Suomelle annetaan kohtuullinen aika vastata EU:n selvityspyyntöön. Mahdollisesti voidaan tarvita myös lisäselvityksiä. Tähän ensimmäiseen vaiheeseen menee joka tapauksessa jo useita kuukausia, Hakonen arvioi.

Hakonen ei usko, että asia menisi lopulta EY-tuomioistuimeen.

- Kyllä meillä on vakaa käsitys siitä, että meidän järjestelymme on EY-oikeuden mukainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.