Mainos

EU-komissio: EU:lle yhteinen romanistrategia

EU-parlamentti kokoontui tänään syksyn ensimmäiseen täysistuntoon. Kausi alkoi Strasbourgissa vilkkaalla keskustelulla romaniasioista. Komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sai osakseen kritiikkiä.

- Olen syvästi pettynyt kuultuani, mitä komissio on sanonut tänään. Jopa puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sanoi hyvin vähän mitään kriittistä koskien Ranskan hallituksen toimia.

Tämä on skandaali!, luonnehti sosialistien eurokansanedustaja Hannes Swoboda.

Euroopan köyhien romanien auttamiseksi vaadittiin myös omaa eurooppalaista strategiaa.

- Romannien köyhyys ja sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle on eurooppalainen ongelma ja siihen tarvitaan oma strategiansa. Yhteinen eurooppalainen ratkaisu yhteiseen eurooppalaiseen ongelmaan, vaati kristillisdemookraattien eurokansanedustaja Lívia Járóka.

Parlamentin avauspäivää seurannut MTV:n uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo, että komissio vastasi syytöksiin sanomalla, että jatkiossa komissio valvoo, ettei jäsenmaiden toimissa ole syrjintää romaneja kohtaan.

- Komissio esitti myös muita toimenpiteitä romanien aseman parantamiseksi muun muassa sen, että perustetaan korkean tason työryhmä valvomaan muun muassa sitä, että rahat menevät oikeasti romaneille. Komissio ehdotti myös, että oikeusministerit ja sosiaaliasioiden ministerit on saatava koolle käsittelemään asiaa yhdessä, Petäistö kertoo.

Komissio ehdotti myös, että seuraavan EU-puheenjohtajamaan on otettava romanit ohjelmaansa.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön juttu Pariisista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.