EU-komissaari vaatii tekstarihintoja alas

EU:n telekommunikaatioasioista vastaava komissaari Viviane Reding patistaa teleoperaattoreita laskemaan unionimaasta toiseen lähetettävien tekstiviestien hintoja. Redingin mukaan operaattoreilla on kaksi viikkoa aikaa laskea hintoja tai hän puuttuu asiaan lainsäädännön avulla.

Redingin mukaan EU-komissio julkistaa heinäkuun alussa maasta toiseen lähettävien tekstiviestien hinnat internetsivuillaan. Jos hinnat eivät ole laskeneet riittävästi, on komission Redingin mukaan asetettava kattohinta tekstareille.

Reding haluaa laskea myös matkapuhelinten datasiirtojen hintoja. EU on jo aiemmin asettanut hintakatot jäsenmaasta toiseen soitettaville kännykkäpuheluille.

Operaattorien GSM Association -järjestön mukaan jäsenmaasta toiseen lähettävien tekstareiden keskihinta on laskenut viime kuukausina 29 sentistä 28 senttiin. Hinnanlasku ei ole Redingin mukaan riittävä.

EU:n seuraava puheenjohtajamaa Ranska on ilmoittanut kannattavansa tekstareiden hinnan laskua. Ranskan puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat