Mainos

EU kiittelee Serbian Mladic-suunnitelmaa

Serbia vakuuttaa yhä pyrkivänsä sorikoksista epäiltyjen pidätyksiin. Maalla ei ole kuitenkaan asiaa EU-neuvotteluihin ennen kuin pidätykset ovat totta myös käytännössä.

Euroopan unioni on kiitellyt Serbian suunnitelmaa sotarikossyytteitä pakoilevan kenraali Ratko Mladicin, poliitikko Radovan Karadzicin ja muiden sotarikosepäiltyjen pidättämiseksi.

Mladicin pysyminen karkuteillä pysäytti EU:n ja Serbian neuvottelut keväällä. Nyt Serbian pääministeri Vojislav Kostunica on luvannut EU-ministereille, että Serbia pyrkii pidätyksiin muun muassa tiedotuskampanjalla ja turvallisuusjoukkojen koulutuksella. Joukkoja on epäilty Mladicin suojelusta.

- Suunnitelma tarjoaa hyvän pohjan tulevalle yhteistyölle EU:n kanssa, mutta se pitää panna toimeen heti, sanoi ulkoministeri Erkki Tuomioja EU:n ulkoministerikokouksen jälkeen.

Myös laajentumiskomissaari Olli Rehn arvioi, että EU:n ja Serbian vuoropuhelu tiivistyisi suunnitelman myötä. Serbialla ei ole kuitenkaan asiaan neuvotteluihin ennen kuin Mladic ja muut sotarikosepäillyt on saatu sotarikostuomioistuimeen Haagiin, tähdentää Rehn.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.