Mainos

EU kiittää Irlantia kansanäänestystuloksesta

EU:n ja sen uusien hakijamaiden johtajat ovat kiitelleet kyllä-äänten voittoa Irlannin Nizzan sopimusta koskeneessa kansanäänestyksessä.

Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin mielestä tie EU:n laajenemiselle on nyt selvä. Ruotsin pääministeri Göran Persson arveli Irlannin kansanäänestyksen tuloksen merkitsevän sitä, että Ruotsi on siirtynyt askeleen lähemmäksi kansanäänestystä euroalueeseen liittymisestä.

Pääministeri Paavo Lipponen totesi, että nyt voidaan EU:n laajentumisen kanssa edetä suunnitellulla tavalla.

Prodi kohahdutti jälleen

EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi paitsi kiitteli, myös arvosteli eilisiltana Nizzan sopimusta, jonka irlantilaiset olivat juuri hyväksyneet kansanäänestyksessä.

Prodi antoi ymmärtää puheessaan Pariisissa, että Nizzan sopimus on liian heikko. Prodi vaati puheessaan EU:lle selkeämpää äänestysjärjestelmää kuin Nizzan sopimuksessa on sovittu.

Samanlaista arvostelua Prodi on esittänyt Nizzan sopimuksesta aiemminkin. Uutistoimisto Reutersin mukaan hänen eilinen arvostelunsa oli ehkä huonosti ajoitettu, sillä sopimuksen monimutkaisuus oli yksi sopimuksen vastustajien pääargumentteja Irlannin kansanäänestyskampanjassa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 21.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.