Mainos

EU keventänee elintarvikkeiden tuontikieltoa

EU on keventämässä elintarviketuonnin rajoituksia EU-alueella. Komission uusimmassa esityksessä tuontikielto koskisi vain lihaa ja maitoa.

EU on tyytymässä aiempaa lievempiin rajoituksiin matkustajien elintarviketuonnissa. Komission uusimmassa esityksessä tuontikielto koskisi vain lihaa ja maitoa. Myös EU:n jäsenyyttä hakeneet maat on siirretty rajoitusten ulkopuolelle.

Matkustajien elintarvikkeiden tuontirajoituksilla pyritään estämään eläintautien leviäminen. Huolena on ollut erityisesti suu- ja sorkkatauti sekä sikarutto.

Asia on esillä huomenna alkavassa EU:n pysyvän komitean kokouksessa. Kokous jatkuu keskiviikkona.

Eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio maa- ja metsätalousministeriön elintarvikeosastolta kertoi, että nyt käsittelyyn tulevaa esitystä on kevennetty melkoisesti kesästä. Ensinäkin rajoitukset koskisivat vain lihaa ja maitoa. EU:hun hakeneiden maiden lisäksi rajoituksen ulkopuolelle olisivat jäämässä muiden muassa Sveitsi.
Suomalaisia on askarruttanut lähinnä elintarvikkeiden tuonnin rajoittaminen Virosta.

-En jaksa uskoa, että Suomen kommentit olisivat kantaneet näin hyvää hedelmää. Eiköhän se ole tullut komission eri ryhmien ja osastojen välisen työskentelyn tuloksena, Kontio arvioi.

Hänen näkemyksensä mukaan kaavailuillakin rajoituksilla suurimmat riskialueet saadaan mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.