Mainos

EU kehottaa Saksaa tiukentamaan naudanlihan vientiä

Euroopan unionin komissio kehottaa Saksaa vetämään pois viennistä kaikki lihatuotteet, joissa saattaa olla BSE-tartunnan saaneiden nautojen lihaa.

EU antoi Saksalle kehotuksen

Saksan hallitus kehotti jo aiemmin tällä viikolla oman maansa kuluttajia varovaisuuteen ja suositteli tiettyjen naudanlihaa sisältävien tuotteiden, kuten säilykkeiden ja makkaroiden vetämistä pois myynnistä sen jälkeen, kun maassa paljastui kaksi uutta BSE-tapausta.

EU:n elintarviketurvallisuudesta vastaava komissaari David Byrne sanoi, että vastaavat toimet pitäisi ulottaa myös muihin EU-maihin vietäviin tuotteisiin. -Päällimmäinen huoleni on, että kuluttajille muissa jäsenmaassa taataan saman tasoinen turvallisuus kuin Saksassa, Byrne sanoi lausunnossaan.

Mikäli Saksa ja elintarviketeollisuus eivät tähän pysty, aikoo komissio vaatia mahdollisesti saastuneen lihan vetämistä pois markkinoilta EU:n alueella, hän jatkoi.

Keskiviikkona Saksan terveysministeri Andrea Fischer kehotti vetämään pois kotimarkkinoilta kaikki ennen lokakuun alkua valmistetut lihatuotteet, joissa on käytetty luiden päältä kaavittua lihaa. Lokakuun 1. päivästä alkaen tällaisen lihan käyttö on ollut kiellettyä BSE-riskin vuoksi.

Saksan viranomaiset vahvistivat eilen Baijerista löytyneen kaksi uutta BSE:tä eli hullun lehmän tautia sairastavaa lehmää. Kaikkiaan tapauksia on Saksassa todettu nyt viisi.

(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.