Mainos

EU käynnistää uudelleen tuet palestiinalaisille

Palestiinalaishallinto on kaivannut kipeästi tukea työntekijöidensä palkanmaksuun.

EU on hyväksynyt noin 100 miljoonan euron apupaketin palestiinalaisille. Se on tarkoitus ohjata uuden rahoitusmekanismin kautta Hamas-hallinnon ohi, kertoo EU:n ulkopoliittisten asioiden tiedottaja.

Apupaketti on jaettu kolmeen osaan. Yksi osa keskittyy terveydenhuoltoon ja täydentää Maailmanpankin jo käynnissä olevaa rahoitusohjelmaa. Kahden muun osan on tarkoitus helpottaa välttämättömien tarpeiden, kuten polttoaineen saantia.

Väliaikaisesta rahoitusmekanismista päästäneen muiden Lähi-idän kvartetin osapuolten kanssa sopimukseen lähipäivinä.

Eu jäädytti avustukset Huhtikuussa

EU on pitkin kevättä yrittänyt luoda mekanismia, jonka avulla se voisi avustaa rahapulasta kärsiviä palestiinalaisia ilman, että raha kulkisi Hamasin hallinnon kautta. EU avustaa palestiinalaisia vuosittain 500 miljoonalla eurolla ja on palestiinalaisten suurin rahoittaja.

Huhtikuussa, Hamasin tultua valtaan, EU jäädytti avustukset ja ilmoitti, ettei jatka avustuksia ennen kuin Hamas tunnustaa Israelin ja luopuu väkivallasta. Sekä EU että Yhdysvallat pitävät Hamasia terroristijärjestönä.

Kun avustukset loppuivat, ei palestiinalaishallinto ole pystynyt maksamaan palkkoja 160.000:lle työntekijälleen. Se toivottikin EU:n ilmoituksen tervetulleeksi, kunhan tuki ei sisällä ehtoja ja raha kulkee asianmukaisesti hallituskanavien kautta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.