Mainos

EU-kansanäänestyksestä erimielisyyttä

Keskustan piirien johtajien enemmistö kannattaa EU:n perustuslakia koskevan kansanäänestyksen järjestämistä, kun taas SDP:n piirijohtajista selvä enemmistö vastustaa kansanäänestystä.

Päähallituspuolueiden Keskustan ja SDP:n kenttäväen mielipiteet EU:n perustuslakia koskevasta kansanäänestyksestä menevät täysin ristiin.

Keskustan piirijohtajien enemmistö kannattaa kansanäänestystä EU:n perustuslaista. Tämä ilmenee MTV:n uutisten keskustan 21:n piirin puheenjohtajille tekemästä kyselystä. Kyselyn perusteella 12 piirijohtajaa pitää kansanäänestystä tarpeellisena.

Kansanäänestyksen kannattajat perustelevat äänestystä paitsi muiden maiden esimerkillä, myös sillä, että perustuslaki muuttaa oleellisesti unionin luonnetta ja kaventaa kansallista liikkumavaraa.

Seitsemän piirin puheenjohtajat, ovat kansanäänestystä vastaan. Heidän mielestään perustuslaki ei sisällä niin suuria muutoksia, että kansanäänestystä tarvittaisiin.

Keskustalaisista poiketen SDP:n piirijohtajista valtaosa on sitä mieltä, että kansanäänestystä ei tarvita EU:n perustuslaillisesta sopimuksesta.

SDP:n viidestätoista piirijohtajasta kolme kannattaa neuvoa-antavaa kansanäänestystä. Kansanäänestystä vastustaa tai pitää muuten turhana tässä vaiheessa kymmenen piirijohtajaa. Kaksi SDP:n piirijohtajaa miettii vielä kantaansa kansanäänestykseen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.08.2004)

Hallituksella on kuukausi aikaa muodostaa yhteinen kanta kansanäänestyksestä - päähallituspuolueet myöntävät asiaan liittyvä ongelmat.

(Kymmenen uutiset 04.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.