Mainos

EU-kansalaiset entistä koulutetumpia

EU:n tilastotoimiston Eurostatin tuoreet luvut todistavat, että kaikissa jäsenmaissa koulutuksen taso on noussut. Suomi on maiden vertailussa selvästi kärkipäässä. Etenkin nuoret 25-29-vuotiaat ovat hyvin yleisesti suorittaneet ammatillisen peruskoulutuksen tai ylioppilastutkinnon. Suomessa myös koulunsa keskeyttävien osuus on suhteellisen alhainen. 10 prosenttia suomalaisista18-24-vuotiaista nuorista jätti vuonna 99 koulunsa kesken. Tilanne oli parempi vain Ruotsissa.

EU:n kansalaiset opiskelevat entistä enemmän.

Suomalaisista ja itävaltalaisista nuorista ihmisistä ammatillinen peruskoulututus tai ylioppilastutkinto oli 85 prosentilla. Ruotsissa vastaava taso oli 87 prosenttia ja Tanskassa peräti 89 prosenttia. EU-maiden keskiarvo oli 71 prosenttia. Portugali tuntuu olevan selvästi muista jäljissä. Siellä tutkinnon suorittaneita oli vain 35 prosenttia.

50-64-vuotiaiden koulutustaso näyttää olevan kaikissa EU-maissa alhaisin. Ylemmän peruskoulutuksen saaneita oli 48 prosenttia kyseiseen ikäluokkaan kuuluvista. Suomessa osuus oli 53 prosenttia. Suomessa myös koulunsa keskeyttävien osuus on suhteellisen alhainen. 10 prosenttia suomalaisista18-24-vuotiaista nuorista jätti vuonna 1999 koulunsa kesken. Tilanne oli parempi vain Ruotsissa. Portugalissa miltei joka toinen jätti koulunsa kesken. Espanjassa koulunsa keskeyttäneitä oli lähes joka kolmas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.