Mainos

EU-johtajat vakuuttivat tukeaan sotatoimille

Lontoossa kokoontuneet EU-maiden johtajat vakuuttivat myöhään eilen illalla tukeaan Yhdysvaltojen johtamalle terrorismin vastaiselle sodalle. Kahdeksan EU-maan johtajaa ja EU:n ulkopoliittinen johtaja Javier Solana keskustelivat noin kaksi tuntia kestäneellä päivällisellä Afganistanin ja Lähi-idän tilanteista.

Epävirallista huippukokousta isännöi Britannian pääministeri Tony Blair. Mukana oli johtajia Ranskasta, Saksasta, Hollannista, Belgiasta, Italiasta ja Espanjasta.

Ranskan presidentti Jacques Chirac kertoi osallistujien vakuuttaneen solidaarisuuttaan Yhdysvalloille, mutta tuoneen esiin myös sen, etteivät suorat sotilaalliset toimet ole ainoa tapa käydä terrorismin vastaista sotaa.
Hollannin pääministeri Wim Kok sanoi sotatoimien voivan jatkua Afganistanissa myös muslimien pyhän kuukauden, Ramadanin, aikana.

-Kukaan ei toivo sotatoimien jatkuvan pitempään kuin välttämätöntä. Jatko riippuu siitä, kuinka nopeasti edistystä saadaan aikaan. Tietenkin pommittamista jatketaan myös Ramadanin aikana, jos se on välttämätöntä, sanoi Kok.

(MTV3-STT-AFP)

Britannian pääministeri Tony Blair on sukkuloinut ahkerasti ympäri maailmaa etsimässä ratkaisua terrorismin aiheuttamaan kriisiin sekä Lähi-idän ongelmiin. Blairin aktiivisuus ei ole kuitenkaan herättänyt pelkästään myönteisiä ajatuksia - varsinkin Britanniassa epäillään Blairin vain välittävän osapuolille Yhdysvaltain presidentin George Bushin viestejä.

(Huomenta Suomi 05.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.