Mainos

EU-johtajat vääntävät finanssialan rajoituksista

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin sopimaan muun muassa tiukemmista rajoista finanssialan palkkiojärjestelmille.

Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Matti Vanhanen.

Ylimääräisessä huippukokouksessa on tarkoitus hioa yhteisiä kantoja ennen G20-maiden kokousta Yhdysvaltain Pittsburghissa ensi viikolla.

Saksan ja Ranskan johtajien toivomuksesta EU-puheenjohtajamaa Ruotsi on kutsunut tapaamisen koolle, sillä Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy haluavat tuekseen EU-maiden yhteisen rintaman Pittsburgissa.

EU aikoo painostaa Yhdysvaltoja määräämään katon rahoituslaitosten bonuksille ja perustamaan järjestelmän, jolla bonuksilla törsääviä pankkeja rangaistaisiin. Toistaiseksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei ole suostunut kaavailuihin.

Viimeksi tiistai-iltana presidentti Sarkozy ja Britannian pääministeri Gordon Brown soittivat asiasta yhdessä Washingtoniin.

Koko bonuskeskustelu on kuitenkin lähinnä symbolista, sillä sen alla piilee paljon laajempi kysymys rahoituslaitosten sääntelystä, jossa Euroopan ja Yhdysvaltain mielipide-erot ovat vain kasvamaan päin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.