EU-jäsenyys lisännyt lihan kulutusta

Suomen EU-jäsenyys on lisännyt lihan kulutusta ja alentanut hintoja ennakoituakin enemmän.

Lihan kulutus on kasvanut lihalaadusta riippuen tämän vuoden alussa 3-33 prosenttia. Viime vuonna lihaa kysyttiin keskimäärin 9 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kulutuksen kasvu on johtunut tuottajajärjestöjen mukaan alentuneista hinnoista. Lihatuotteiden kuluttajahinnat ovat laskeneet keskimäärin 20 prosenttia EU:ta edeltäneestä ajasta.

Ennen jäsenyyttä odotettiin, että lihatuotteet olisivat halventuneet 16 prosenttia. Tuottajahinnat ovat pudonneet EU-jäsenyyttä edeltäneestä ajasta Suomessa peräti 50 prosenttia.

Kuluvan vuoden aikana sianlihan kulutus on kasvanut Suomessa 6 prosenttia, siipikarjan 10, lampaan peräti 33 ja naudanlihan 3 prosenttia.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat