Mainos

EU ja USA tuomitsevat Jugoslavian uudet vaalit

Jugoslavian uudet presidentinvaalit saavat tuomion sekä Euroopan Unionilta että Yhdysvalloilta. Molemmat ovat sitä mieltä, että uusien vaalien järjestäminen olisi pelkkä temppu, jolla mitätöidään opposition vaalivoitto.

Jugoslavian perustuslakituomioistuin on julistanut käydyt vaalit mitättömiksi. Tuomioistuin määräsi maahan uudet vaalit, mutta vasta ensi kesäksi, kun presidentti Slobodan Milosevicin virkakausi päättyy. Sekä EU että Yhdysvallat ovat vakuuttuneita siitä, että opposition ehdokas Vojislav Kostunica sai jo ensimmäisellä kierroksella tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi.

Perustuslakituomioistuin ilmoitti eilen mitätöineensä osan runsas viikko sitten pidettyjen presidentinvaalien tuloksista.

Parlamenttiin tunkeuduttu

Milosevicin eroa vaativat mielenosoittajat ovat päässeet sisälle maan parlamenttirakennukseen. Uutistoimistot raportoivat, että useita mielenosoittajia pääsi parlamenttirakennukseen ja heilutti sen ikkunoista Serbian ja opposition puoluelippuja.

Rakennuksessa on myös syttynyt tulipalo. Eräs riippumaton radioasema kertoo, että mielenosoittajat olisivat vallanneet valtion yleisradioaseman RTS:n. Oppositiojohtaja Vuk Obradovic on kehottanut mielenosoittajia malttiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi on vetäytynyt alueelta. Aiemmin poliisi yritti estää mielenosoittajia pääsemästä parlamenttirakennukseen ja ampui kyynelkaasua. Mielenosoittajien määräksi on arveltu jopa 300 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.