Mainos

EU ja Nato eivät halua päällekkäisrakenteita

Euroopan unioni ja sotilasliitto Nato eivät halua päällekkäisiä sotilaallisia rakenteita ja aikoivat pitää toisensa ajan tasalla suunnitelmistaan. Naton pääsihteeri George Robertsonin mukaan EU:n omat sotilaalliset toimet ovat mahdollisia ja EU:lla on yhteistyösopimuksen mukaan oikeus turvautua Naton rakenteisiin.

Naton pääsihteeri

Euroopan unioni ja sotilasliitto Nato eivät halua päällekkäisiä sotilaallisia rakenteita ja aikovat pitää toisensa ajan tasalla suunnitelmistaan. Näin kertoo Naton pääsihteeri George Robertson Naton neuvoston ja EU:n turvallisuuspoliittisen komitean kokouksen jälkeen Brysselissä.

-Oltiin laajalti yhtä mieltä siitä, että tarpeettomia päällekkäisrakenteita ja kilpailua on vältettävä, Robertson korostaa. Robertsonin mukaan EU:n omat sotilaalliset toimet ovat mahdollisia ja EU:lla on jo yhteistyösopimuksen mukaan automaattisesti ja ehdoitta oikeus turvautua Naton rakenteisiin.

EU:n puolesta unionin ulko- ja turvallisuuspoliittinen edustaja Javier Solana korostaa, että EU aikoo jatkaa turvallisuuspolitiikkansa kehittämistä. Solanan mukaan tämä vahvistaa myös Natoa, koska useimmat EU-maat kuuluvat myös Natoon.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.