Mainos

EU- ja EMU-into vaihtelevat rajusti maittain

Kansalaisten asenteet Euroopan unionia ja sen yhteistä valuuttaa kohtaan ovat suurimmissa EU-maissa pysyneet selvästi toisistaan poikkeavina. Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan italialaiset ovat innokkaimpia EU-jäsenyyden kannattajia: peräti 82 prosenttia vastanneista kannatti jäsenyyttä. Yhteiseen eurooppalaiseen valuuttaan siirtymistä kannatti italialaisista 76 prosenttia.

Saksaa, Ranskaa, Italiaa ja Englantia koskevan kyselyn mukaan englantilaisten suhtautuminen unionia kohtaan on puolestaan kääntynyt entistä kielteisemmäksi.

Jos jäsenyydestä järjestettäisiin nyt kansanäänestys, vain 42 prosenttia briteistä äänestäisi unioniin liittymisen puolesta. EU:sta haluaisi erota 38 prosenttia vastanneista. Briteistä vain neljännes kannattaa yhteistä eurovaluuttaa.

Ranskalaisista valuuttaa suostuisi vaihtamaan 60 prosenttia. The Daily Telegraph -sanomalehden tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan sekä englantilaiset että saksalaiset vaativat innokkaimmin kansanäänestystä yhteiseen valuuttaan siirtymisestä.

Saksalaisista äänestystä haluaa kyselyn mukaan 70 prosenttia ja briteistä 76 prosenttia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.