Mainos

EU ja Berlusconi eri linjoilla Venäjän-asioista

EU:n komissio ilmoitti tänään, ettei se ole Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa samaa mieltä Tshetsheniasta ja Jukosista. Komission tiedottaja Reijo Kemppinen viittasi kommentissaan Berlusconin eilen EU:n ja Venäjän huippukokouksen yhteydessä esittämiin kommentteihin.

-Me emme jaa pääministeri Berlusconin näkemystä mitä tulee Jukosin tilanteeseen tai mitä tulee Tshetshenian nykyiseen tai menneeseen tilanteeseen, Kemppinen sanoi.

Hän kuvaili EU:n puheenjohtajamaan pääministerin näkemyksiä henkilökohtaisiksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai eilen voimakasta tukea Berlusconilta, joka sanoi ryhtyvänsä Venäjän johtajan puolustusasianajajaksi. Berlusconi syytti eurooppalaisia tiedotusvälineitä satuilusta niiden kirjoittaessa Tshetshenian tilanteesta.

Kemppisen mukaan komission puheenjohtaja Romano Prodi oli kertonut Putinille huippukokouksessa, että Jukos-johtaja Mihail Hodorkovskin pidätys ja osakkeiden takavarikointi on herättänyt huolta ulkomaisten sijoitusten kohtalosta Venäjällä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Komission päätiedottajan Reijo Kemppisen mukaan komission tärkein tavoite Tsetsheniassa on edelleen taata avun perillemeno.
(Seitsemän uutiset 07.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.