Mainos

EU hyväksyy Enson ja Storan fuusion

EU:n komissio on hyväksymässä Suomen ja Ruotsin metsäjättien Enson ja Storan sulautumisen, mutta määrätyillä ehdoilla.

Kilpailuasioista vastaavan komissaarin Karel van Miertin toimistosta Brysselistä vahvistettiin illalla että van Miert tulee ehdottamaan EU:n komissiolle Storan ja Enson sulautuisen hyväksymistä ehdollisena.

Ehtojen yksityiskohtia ei Miertin edustajan mukaan voida tässä vaiheessa julkistaa. Asia on tulossa samojen lähteiden mukaan EU:n komission käsittelyyn ensi keskiviikkona.

EU:n kilpailuviranomaiset ovat aiemmin katsoneet, että fuusion myötä Stora Enso nousisi liian hallitsevaan asemaan nestepakkauskartonkien markkinoilla.

Storan ja Enson nokkamiehet Björn Hägglund ja Jukka Härmälä pistäytyivät lokakuussa Brysselissä liennyttelemässä kilpailuviranomaistenhuolenaiheita.

Jos fuusio menee läpi, Stora Ensosta tulee maailman suurin paperinvalmistaja. EU:n komission on tehtävä ratkaisunsa fuusion kohtalosta viimeistään 4. joulukuuta.

Storan toimitusjohtaja Hägglund oli tyytyväinen komission kantaan.
-Viesti on todella tervetullut. Olemme koko ajan eläneet toivossa, että kaikki onnistuisi suunnitelmien mukaisesti ja nyt olemme saaneet siihen vahvistuksen, Hägglund sanoi Ruotsin uutistoimistolle TT:lle. Hän ei halunnut paljastaa, mitkä ovat komission asettamat ehdot fuusiolle. Hän arveli kuitenkin, etteivät ne vaikuta yhtiön paperin- ja kartonginvalmistukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.