Mainos

EU hyväksyi Meritan ja Nordbankenin fuusion

EU-komissio on hyväksynyt Meritan ja Nordbankenin fuusion. Komission tänään antaman lausunnon mukaan fuusion kohteena olevat toiminnot ovat luonteeltaan kansallisia. Komissio katsoo, ettei uusi pankkikeskittymä saa hallitsevaa asemaa markkinoilla niin, että tehokas kilpailu häiriytyisi.

EU-komission oli hyväksyttävä fuusio nykyisin voimassa olevan asetuksen mukaan, koska yhdistyvien pankkien liikevaihto ylitti rajan, joka on maailmanlaajuisesti viisi miljardia ecua (vajaa 30 miljardia markkaa) tai liikevaihto EU-maissa on yli 250 miljoonaa ecua (1,5 miljardia markkaa). Ensi vuoden maaliskuusta astuvat voimaan nykyistä alhaisemmat kynnykset. Pankit antoivat selvityksen fuusiostaan EU:n kilpailuviranomaisille lokakuussa. Merita arvioi jo tuolloin, että komissiolla ei ole syytä kieltää fuusiota.

Meritan ja Nordbankenin fuusio on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Viime sunnuntaina kerrottiin, että lähes kaikki Nordbankenin osakkeenomistajat ovat hyväksyneet tarjouksen vaihtaa osakkeensa Nordbanken Holdingin osakkeiksi. Marraskuun lopulla Meritan ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi pankkien yhdistymisen. Fuusio astuu voimaan ensi vuoden alusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.