Mainos

EU huolissaan eurooppalaisten matematiikantaidoista

EU-komissio on huolissaan eurooppalaisten matematiikan ja luonnontieteiden taidoista, sillä noin viidesosa EU-maiden 15-vuotiaista hallitsee huonosti kyseisiä oppiaineita.

EU-komissio patistaa unionimaiden päättäjiä ryhtymään toimiin oppimistulosten parantamiseksi. Komissio haluaa jäsenmaiden luovan tukiohjelmia sekä opettajille että huonosti menestyville oppilaille.

Koulutus- ja kulttuuriasioista vastaavan komissaarin Androulla Vassilioun mukaan matematiikan ja luonnontieteiden osaaminen on tärkeää niin työmarkkinoiden tarpeiden kuin täysipainoisen ihmiselämänkin kannalta.

Vassiliou nostaa tiedotteessaan Suomen, Viron ja Hollannin esimerkeiksi muille jäsenmaille. Suomessa huonosti menestyvien oppilaiden osuus on EU:n alhaisin sekä matematiikassa että luonnontieteissä.

Suomen 15-vuotiaista noin kahdeksan prosenttia menestyy huonosti matematiikassa, kun koko EU:ssa vastaava luku on 22 prosenttia. Luonnontieteissä suomalaisnuorista menestyy huonosti kuusi prosenttia, kun EU-tasolla vastaava luku on 18 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.