Mainos

EU haluaa yksinkertaistaa verotusta

EU:n komissio toivoo huomattavaa edistystä taistelussa epätervettä yritysverokilpailua vastaan. EU:n verokomissaari Mario Monti esitti keskiviikkona direktiiviehdotuksen osinkojen ja rojaltimaksujen lähdeveron poistamisesta samaan konserniin kuuluvien mutta eri maissa toimivien yritysten välisistä maksuista. Tällä tavoin voitaisiin välttää kaksoisverotus ja vähentää aikaa vievää byrokratiaa, hän sanoi.

Samalla komissio vaatii, että rajan yli maksettavat verot on aina maksettava vastaanottajamaassa. Lähiaikoina komissio tekee toisen direktiiviesityksen korkotulojen lähdeveron vähimmäismäärästä. Useat maat, mm. Luxemburg, jolla ei ole lainkaan lähdeveroa, suhtautuvat kuitenkin epäillen tällaiseen direktiiviin. EU aikookin esittää vaihtoehtona ilmoitusvelvollisuutta: maan, jolla ei ole lähdeveroa, on ilmoitettava muiden maiden veroviranomaisille ulkomaalaisille maksetuista koroista.

EU:n valtiovarainministerit sopivat jo joulukuussa useista menettelysäännöistä epäterveen kilpailun välttämiseksi yritysverotuksessa. Tulevaisuudessa EU-maan on vaikeampi houkutella ulkomaisia sijoittajia edullisemmalla verotuksella. Monti toivoi myös, että EU-maiden verotusten yhdenmukaistamisessa voitaisiin edistyä.

-EU:n tulevat puheenjohtajat Itävalta, Saksa ja Suomi suhtautuvat ehdotuksiin myönteisesti, Monti sanoi. Hänen mukaansa myös euron käyttöönoton pitäisi merkitä, että päätöksenteko verokysymyksissä helpottuu EU-tasolla. EU:n valtiovarainministerit pohtivat komission ehdotuksia seuraavassa kokouksessaan ensi maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.