Mainos

EU haluaa tiukentaa rehumääräyksiä BSE:n kitkemiseksi

EU:n maatalouskomissaari Franz Fischler haluaa kieltää teurasjätteen kuten luuytimen, aivojen ja silmien lisäämisen eläinten rehuun. Syynä ovat tuoreet tutkimustulokset, joiden mukaan hullun lehmän tauti saattaa siirtyä eläimestä ihmiseen.

EU-maista Ranska ja Ruotsi ovat kieltäneet teurasjätteiden käytön rehussa, mutta Fischler haluaa kaikkien EU-maiden tiukentavan määräyksiään. Hän aikoo ottaa asian esille EU:n maatalousministerien kokouksessa Luxemburgissa ensi maanantaina. Fischler vahvisti tänään, että brittinaudanlihan vientikiellon purku ei tule kyseeseen uusien todisteiden valossa.

Britannian pääministeri John Major vakuutti puolestaan BBC:n haastattelussa, että brittiliha on kuluttajille "täysin turvallista". Major kehotti ihmisiä suhtautumaan rauhallisesti brittitutkijoiden eilen julkistamiin uusiin tutkimustuloksiin, joiden mukaan hullun lehmän tauti saattaa siirtyä ihmiseen saastuneen naudanlihan välityksellä.

Naudanlihan kulutus putosi Britanniassa 70 prosenttiin normaalista, kun EU määräsi brittilihan vientikieltoon viime maaliskuussa. Nyttemmin kulutus on noin 85 prosenttia normaalitasosta.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.