Mainos

EU haluaa "stressitestit" unionimaiden ydinvoimaloille

EU-komissio haluaa unionimaiden ydinvoimalat stressitestiin, joissa tutkitaan voimaloiden selviytyminen maanjäristysten, tsunamien ja terrori-iskujen kaltaisista haasteista.

EU:n energiakomissaarin Günther Oettingerin mukaan testit toteutettaisiin vapaaehtoispohjalta. Testit on määrä toteuttaa kuluvan vuoden aikana heti, kun kriteereistä päästään sopuun.

– Me haluamme tarkastella riskejä ja turvallisuuskysymyksiä Japanin tapahtumien valossa, Oettinger sanoi Brysselissä.

Oettinger oli kutsunut EU:n energiaministerit, ydinturvallisuusviranomaiset, ydinvoimaloiden laitosvalmistajat ja sähköyhtiöiden edustajat tiistaiksi hätäkokoukseen Brysseliin. Suomea kokouksessa edusti työ- ja elinkeinoministeriön valtiosihteeri Jari Heiniluoma.

Heiniluoman mukaan Suomella ei vielä ole kantaa EU-tason stressitesteihin. Kannasta päätetään jahka EU:lta tulee virallinen ehdotus testeistä.

EU-maissa on uutistoimisto AFP:n mukaan 153 ydinvoimalaa, joista yli kolmasosa sijaitsee Ranskassa. Ranska ilmoitti tiistaina tarkastavansa kaikkien ydinreaktoreidensa turvallisuuden, ja myös Saksa aikoo sulkea tarkastuksia varten kaikki ennen vuotta 1980 käyttöön otetut ydinreaktorit kolmeksi kuukaudeksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.