Mainos

EU haluaa parantaa vuokratyöntekijöiden turvaa

EU:n direktiiviehdotuksessa yli kuusi viikkoa yrityksessä työskenteleville vuokratyöntekijöille vaaditaan samaa palkkaa kuin sen omalle henkilöstölle.


Vuokratyöntekijälle on turvattava samat vähimmäistyöehdot palkkaa myöten kuin häntä käyttävän yrityksen omalle henkilöstölle, esitetään EU:n komission tuoreessa direktiiviesityksessä. Tämä yhdenvertaisuuden periaate koskisi vain vähintään kuuden viikon mittaisia työjaksoja samassa käyttäjäyrityksessä.

Direktiiviesityksessä on tasapainoiltu joustavuuden ja työntekijän suojelun välillä, työllisyyskomissaari Anna Diamantopoulou kuvasi tänään Brysselissä. Keikkatyöläisen verrokkina käytetään henkilöä, joka tekee vastaavaa työtä vastaavilla taidoilla ja kokemuksella.

Periaatteesta voitaisiin poiketa mm. silloin, jos työntekijällä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus vuokrausliikkeen kanssa ja hän saa palkkaa myös silloin, jos työtä ei ole tarjolla. Sama pätee, jos vuokrausyritys on sidottu riittävän suojan antavaan työehtosopimukseen.

Diamantopouloun mukaan esitys oli pakko tehdä, jotta Eurooppa-tason työmarkkinajärjestöjen vuoropuhelu jatkuisi. Jos komissio ei olisi ryhtynyt omiin toimiinsa, ei järjestöillä olisi jatkossa ollut riittävästi paineita saada tuloksia aikaan. Vähimmäistyöehtoja valmisteltiin alun perin työmarkkinajärjestöjen kesken, mutta neuvottelut kariutuivat vuosi sitten. Komissio olisi voinut halutessaan antaa koko hankkeen raueta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.