Mainos

EU haluaa myös USA:n ja Kiinan kieltävän eläinkokeet kosmetiikassa

Euroopan unioni haluaa Yhdysvaltain ja Kiinan seuraavan sen esimerkkiä ja kieltävän kosmetiikkatuotteet, joiden valmistamisessa on tehty eläinkokeita.

EU:ssa astui tänään voimaan kosmetiikkavalmisteiden eläinkoekiellon viimeinen määräaika. Se tarkoittaa, että unionin alueella ei saa enää myydä uusia eläimillä testattua kaupan kosmetiikkaa. Jo valmistetut tuotteet saavat jäädä kauppojen hyllyille.

Euroopan komission mukaan päätös vastaa monen eurooppalaisen kuluttajan näkemystä siitä, että kosmetiikan kehitystyö ei oikeuta eläinkokeita.

Tänään voimaan astunut päätös tehtiin jo kymmenen vuotta sitten, mutta Euroopan kosmetiikkayrityksille annettiin lisäaikaa kehittää korvaavia kokeita. Uutistoimisto Reutersin mukaan Euroopan kosmetiikka-ala tuottaa vuodessa 70 miljardia euroa.

Kosmetiikka-alan lobbausjärjestö Cosmetics Europe varoitti, että kielto vaikeuttaa uusien tuotteiden kehittelyä. Komissio kertoi tiedotteessaan, että se on antanut noin 238 miljoonaa euroa vuosien 2007–11 aikana eläinkokeille vaihtoehtoisten menetelmien tutkimukseen.

Esimerkiksi Yhdysvallat, Kanada, Brasilia ja Venäjä sallivat edelleen eläinkokeet kosmetiikkatuotteiden kehittelyssä. Joissakin maissa kuten Kiinassa eläinkokeet ovat tietyissä tapauksissa jopa pakollisia.

(MTV3–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.