Mainos

EU haastaa Unkarin oikeuteen - lakiuudistukset vastoin EU-sopimuksia

EU:n komissio on aloittanut oikeustoimet Unkaria vastaan, sillä Unkarissa on tämän vuoden alusta tullut voimaan maan uuteen perustuslakiin pohjautuvaa uutta lainsäädäntöä. Komission mukaan Unkarin lainsäädäntö on ristiriidassa EU:n oikeuden kanssa, koska se asettaa maan keskuspankin ja tietosuojaviranomaisten riippumattomuuden kyseenalaiseksi. Lisäksi maassa on toteutettu oikeuslaitokseen vaikuttavia toimenpiteitä.

Komissio on tämän vuoksi päättänyt osoittaa Unkarille kolme virallista ilmoitusta. Kyseessä on ensimmäinen vaihe EU:ssa sovelletussa rikkomusmenettelyssä.

Lisäksi komissio aikoo keskustella muistakin asiaan liittyvistä seikoista Unkarin viranomaisten kanssa määritelläkseen, tarvitaanko muita EU:n oikeuden mukaisia toimia erityisesti oikeuslaitoksen riippumattomuuden suhteen.

Unkarin viranomaisilla on nyt yksi kuukausi aikaa vastata komission ilmoituksiin.

- EU:n perussopimukset velvoittavat Unkarin, kuten kaikki jäsenvaltiot, takamaan keskuspankkinsa ja tietosuojaviranomaisensa riippumattomuuden sekä tuomareidensa syrjimättömyyden, totesi komission puheenjohtaja José Manuel Barroso.

- Komissio toteuttaa määrätietoisesti kaikki mahdolliset oikeudelliset toimet varmistaakseen, että Euroopan unionin lainsäädäntöä noudatetaan, hän jatkoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.