Mainos

EU epäilee MasterCardia kilpailurikkomuksesta

Nyt esille tulleet syytökset eivät ole yllättäviä, sillä luottokorttiyhtiöt ovat olleet EU-komission silmätikkuna aiemminkin.

EU:n kilpailuviranomaisten mukaan luottokorttiyhtiö MasterCard on saattanut rikkoa Euroopan unionin kilpailulainsäädäntöä.

Komission mukaan MasterCard-järjestelmässä olevat pankit ovat keskenään sopineet minimihinnasta, joka maksuja vastaanottavien liikkeiden on maksettava kustakin maksutapahtumasta.

Tämä minimihinta on sama riippumatta siitä kuinka pieni ostos on. Tällöin pieniä luottokorttimaksuja vastaanottavalla liikkeelle MasterCard-järjestelmään kuuluminen voi muodostua kohtuuttoman kalliiksi.

Komissio ei ilmeisesti pidä siitä, että pankit ovat sopineet tällaisen minimihinnan, sillä se katsoo sen laittomaksi hintayhteistyöksi.

Komissio on lähettänyt asiasta MasterCardille päätösluonnoksen. Komissio kuulee vielä MasterCardia, ennen kuin se tekee asiasta lopullisen päätöksen.

Arviolta 45 prosenttia Euroopassa käytettävistä maksukorteista on varustettu MastesCardin MasterCard- tai Maestro-logoilla.

MasterCard on maailmanlaajuisesti toiseksi suurin peluri luottokorttibisneksessä Visan jälkeen. Yli 24 miljoonaa liikettä noin 210 massa hyväksyy MasterCardin maksuvälineeksi ja niillä maksetaan yli 16 miljardia maksua vuosittain.

Nyt esille tulleet syytökset eivät ole yllättäviä, sillä luottokorttiyhtiöt ovat olleet komission silmätikkuna aiemminkin.

Euroopan unionin komissio uhkasi huhtikuussa luottokorttiyrityksiä oikeustoimilla, elleivät ne suostu alentamaan maksujaan. Komission mukaan luottokorttiyhtiöt kuten Visa ja MasterCard veloittavat liian korkeita hintoja ja estävät kilpailua.

Vuonna 2002 Visa suostui alentamaan maksujaan, kun komissio tutki sen liiketoimintakäytäntöjä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.