Mainos

EU ei usko Iranin lopettavan ydinohjelmaansa

EU suhtautuu raportin mukaan skeptisesti siihen, että Iran saataisiin luopumaan ydinohjelmastaan neuvotteluteitse tai pakotteiden avulla.

Iran pystyy tulevaisuudessa kehittämään asekelpoista uraania ydinasetta varten eikä se aio lopettaa ydinohjelmaansa, arvioidaan EU:n raportissa. Asiasta kertoo osan raporttia nähnyt Financial Times -sanomalehti.

- Yritykset saada Iranin hallinto mukaan neuvotteluihin ovat epäonnistuneet, lehdessä lainattiin raporttia, jonka EU:n ulkopoliittisen neuvonantajan Javier Solanan alaiset ovat valmistelleet.

Raportin mukaan EU suhtautuu skeptisesti siihen, että neuvotteluteitse tai pakotteiden avulla Iran saataisiin luopumaan ydinohjelmastaan.

- Käytännössä iranilaiset ovat toteuttaneet ohjelmaansa omaan tahtiinsa. Heitä on rajoittanut vain omat tekniset vaikeutensa eivätkä YK:n tai Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n päätöslauselmat.

- Meidän täytyy olettaa, että Iran saavuttaa jossain vaiheessa asekelpoisen uraanin rikastamiseen tarvittavan tason, raportissa sanotaan lehden mukaan.

Sisäistä raporttia käsiteltiin EU:n ulkoministerikokouksessa eilen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.