EU-ehdotus herättää ihmetystä: onko tämä oleellista?

EU-kriitikot ovat jälleen saaneet pilkan aihetta. Tällä kertaa kyse on EU:n aikeesta antaa ravintoloille tarkat ohjeet oliiviöljyn tarjoiluun.

Öljyä ei ensi vuoden alusta lähtien saisi panna tarjolle uudelleen täytettävissä lasipulloissa tai dippiastioissa. Niiden sijaan käytössä saisi olla vain EU-standardien mukaisesti merkittyjä pakkauksia.

Saksalainen Süddeutsche Zeitung luonnehti suunnitelmaa oudoimmaksi sitten kurkkudirektiivin, jolla EU yritti säädellä kaupoissa myytävien hedelmien ja vihannesten muotoa.

Arvostelijoiden mielestä hanke todistaa jälleen kerran, miten kauas EU-byrokraatit ovat erkaantuneet tavallisten kansalaisten huolen aiheista talouskriisin oloissa.

Komission mukaan kyse on hygieniasta ja siitä, että kuluttajien halutaan saavan kunnollista öljyä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat