Mainos

EU-ehdokkaat: Yhteisöveron laskulla vaikutusta Äänekosken investointiin

Eurovaaliehdokkaat, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen ja keskustan Timo Kaunisto, uskovat, että hallituksen tekemällä yhteisöveron laskulla oli merkitystä Äänekosken investointeihin.

Paananen ja Kaunisto kommentoivat asiaa MTV Uutisten vaalitentissä Matkalla Brysseliin.

– Biotalous on tässä se avainasia, jota on yritetty kehittää. Mutta ei pidä väheksyä sitä, että meillä on reilun kolmen kuukauden ajan ollut muun muassa uusi yhteisövero voimassa tässä maassa. Plus nyt tehtiin vielä ratkaisuja energiaverotukseen. Väitän, että näillä pitkävaikutteiseksi tarkoitetuilla hallituksen päätöksillä on tässä taustalla myöskin suuri vaikutus, sanoo SDP:n puoluesihteeri ja eurovaaliehdokas Reijo Paananen.

Myös oppositiopuolue keskustaa edustava eurovaaliehdokas Timo Kaunisto uskoo hallituksen päätöksellä olleen merkitystä. 

– Uskon, että kyllä sillä varmasti on vaikutusta, kun näin suuria investointeja tehdään, ja se herättää tiettyä luottamusta. Mutta täytyy olla myös kasvunäköalat ihan selkeästi näköpiirissä ja ensimmäisenä. Tämä on kuitenkin yli miljardin euron investointi, Kaunisto sanoo.

Eli demarit liputtavat nyt yhteisöveron puolesta ja ottavat siitä positiiviset puolet irti, vaikka puolue oli nihkeänä, kun yhteisöveron alentamista sorvattiin?

– Ei se ollut meidän ensisijainen tavoitteemme. Mutta siihen kokonaisuuteen ja sillä arviolla, millä yhteisöveron lasku tehtiin – että tarvitaan tällainen väkevä buustaus – niin se on hyväksytty meillä myöskin, Paananen kuittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.