Mainos

EU-direktiivi ajaa kanalat ahdinkoon

Joka kolmas suomalainen kanala lopettaa toimintansa tänä vuonna. Syynä on EU-direktiivi, joka kieltää perinteisten häkkien käytön kanaloissa.

Siipikarjaliiton mukaan uusien virikehäkkien hankkiminen on kanaloille kallis investointi. Lopettamista suunnittelevat varsinkin pienet kanalat.

Jatkavat munantuottajat aikovat kasvattaa kanaloidensa kokoa, joten munien tuotantomäärä pysyy entisellään. Syksyllä munista saattaa kuitenkin olla pulaa, kun uusien häkkien asentaminen on vielä kesken.

Virikehäkeissä tilaa on kanaa kohti hiukan enemmän kuin ennen. Häkeissä on myös esimerkiksi munintapesä ja orsia, joilla kanat voivat istua.

Tuottajaosuuskunta Munakunnan toimitusjohtaja Jan Lähde kertoo tuottajien ottaneen uudistuksen hyvin vastaan. Kanat ovat voineet paremmin virikehäkeissä. Osa tuottajista on siirtynyt suoraan muihin kanalatyyppeihin.

– Siirtymää on varsinkin lattiakanaloihin, vähän myös luomutuotantoon. Suomalaiset ovat kiinnostuneita eläinten hyvinvoinnista. Tuottajien kannattaa tarjota sitä, mille on kysyntää, Lähde sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.