Mainos

EU-demarit tukevat Urpilaista

SDP saa eurooppalaisilta sisarpuolueiltaan tukea vaatimukselle, että Portugalin tukipaketissa myös sijoittajat kantavat vastuuta. Asiasta kertoivat Helsingissä vierailevat Euroopan parlamentin sosialistiryhmän puheenjohtaja Martin Schulz sekä Viron sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Sven Mikser.

Sijoittajavastuu on mukana vuonna 2013 voimaan tulevassa pysyvässä kriisimekanismissa. SDP vaatii, että se otetaan käyttöön jo Portugalin apupaketissa. Vaalikampanjan aikana Suomessa on väitelty paljon siitä, onko vaatimus realistinen.

Sen paremmin Schulz kuin Mikserkään ei halua arvioida, miten realistista on vaatia sijoittajien vastuuta jo Portugali-pakettiin.

– On täysin oikeutettua vaatia, että kriisin syntymiseen vaikuttaneet tahot kantavat myös vastuuta. Toteutuuko vaatimus täysin, on asia erikseen. Mutta on täysin oikeutettua tuoda vaatimus pöydälle, katsoo Mikser.

– Ymmärrän SDP:n vaatimuksen. Tässä on kyse periaatteesta. Portugalin, Kreikan ja Irlannin kohdalla kyse on periaatteesta, alleviivaa Schulz.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.