EU antoi 600 000 euroa suomalaisanimaatiolle

Koko perheen seikkailuanimaation Lentäjän pojan on määrä saada ensi-iltansa jouluna 2008. Sen budjetti on 6,1 miljoonaa euroa.

Euroopan Unionin elokuvarahasto Eurimages on myöntänyt 600 000 euroa tukea valmisteilla olevalle kokoillan animaatiolle Lentäjän poika. Summa on suurin suomalaiselle elokuvalle myönnetty Eurimages-tuotantotuki.

Aiemmin elokuvaa ovat tukeneet muun muassa Pohjoismainen elokuva- ja tv-rahasto, Suomen elokuvasäätiö, Tanskan elokuvainstituutti sekä Irlannin ja Hampurin elokuvarahastot.

Lentäjän poika on myyty jo ennen tuotannon aloittamista yli kymmeneen maahan, kaikkien pohjoismaiden lisäksi muun muassa Saksaan ja Kiinaan. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa jouluna 2008. Sen budjetti on 6,1 miljoonaa euroa, mikä tekisi siitä kaikkien aikojen kalleimman suomalaisen elokuvan.

Lentäjän poika -animaation tuottaa Animaker Oy yhteistyössä Anima Vitae Oy:n ja Cinemaker Oy:n kanssa. Osatuottajia ovat tanskalainen A. Film, saksalainen Ulysses ja irlantilainen Magma Films.

Elokuvan ohjaavat Kari Juusonen ja Michael Hegner. Koko perheen seikkailuanimaatio kertoo poropoika Pyrystä, joka uskoo isänsä olevan yksi maailmankuulujen Joulupukin Lentojoukkojen sankareista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat