Mainos

EU aloittaa neuvottelut Serbia-Montenegron kanssa

Unionin laajentumiskomissaari Olli Rehnin mukaan maalla on vielä paljon tehtävää ennen varsinaista EU-jäsenyyttä.

Euroopan unioni ja Serbia-Montenegro aloittavat neuvottelut niin kutsutusta vakaus- ja avustussopimuksesta lokakuussa, ilmoitti EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn.

Rehn ja Serbian pääministeri Vojislav Kostunica kertoivat asiasta Belgradissa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Neuvotteluja pidetään ensimmäisenä askeleena Serbia-Montenegron tiellä EU:n jäseneksi.

Serbia-Montenegro on pyrkinyt keskusteluihin EU:n kanssa muun muassa toimimalla yhteistyössä Haagin Kansainvälisen sotarikostuomioistuimen kanssa. Rehn kuitenkin muistutti, että maalla on vielä paljon tehtävää.

-On tärkeää edetä uudistuksissa, erityisesti oikeuslaitoksen sekä organisoidun rikollisuuden vastaisen taistelun kannalta, Rehn sanoi Belgradissa.

Rehn korosti, että ehtona neuvotteluille on Belgradin täydellinen yhteistyö Haagin tuomioistuimen kanssa. EU kieltäytyi aloittamasta suunniteltuja jäsenneuvotteluja naapurimaan Kroatian kanssa maaliskuussa, koska Kroatia ei toiminut yhteistyössä Haagin kanssa kenraali Ante Gotovinan toimittamiseksi tuomioistuimen eteen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.