Mainos

EU-ajokortti käyttöön ensi vuonna

Suomessa otetaan ensi vuoden alussa käyttöön uusi EU-ajokortti. Luottokortin kokoinen kortti noudattaa EU:ssa sovittua mallia, ja se on voimassa kaikissa EU-maissa.

Vaaleanpunaisessa kortissa on teksti suomeksi ja ruotsiksi, pohjapainatuksessa on sana ajokortti kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Kortin etupuolella ovat uutta ajokortin haltijan syntymävaltio, myöntämispäivä ja hallinnollinen numero. Uutta ovat myös ajokorttiluokan ajo-oikeuden alkamis- ja päättymispäivän merkitseminen sekä luokkakohtaiset erityisehdot. EU-ajokortin takasivulle on varattu tila merkintöjä varten, jos toisessa EU:n jäsenvaltiossa ajo-oikeus päättyisi aikaisemin kuin Suomessa. Elintestamenttia varten on oma tilansa. Siinä on varauduttu myös mikroprosessorin käyttöönottoon.

Suomessa on nykyisin käytössä sekä pahvisia että muovisia ajokortteja. Kummatkin ovat edelleen voimassa EU-kortin rinnalla. Vanhanmallisen kortin voi vaihtaa vuoden 2002 loppuun saakka uuteen EU-korttiin. Siitä peritään myöntämishetken mukainen maksu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.