Mainos

Etyj sopuun Tshetshenia-kannasta

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön huippukokous on uutistoimisto AFP:n mukaan saanut Istanbulissa aikaan kompromissin loppuasiakirjan allekirjoitusta hiertäneessä Tshetshenian kiistassa. Diplomaattilähteiden mukaan Venäjä suostuu tunnustamaan poliittisen ratkaisun tarpeellisuuden Tshetsheniassa. Venäjä saattaa myös päästää Ety-järjestön edustajat alueelle.

Presidentti Boris Jeltsin

Etyjin huippukokouksen piti allekirjoittaa Euroopan uusi turvallisuuden peruskirja jo eilen, mutta kiista Tshetshenian tilanteesta ajoi kokouksen lähes umpikujaan. Peruskirja allekirjoitettaneen tänään. Venäjän puolesta sen allekirjoittaa ulkoministeri Igor Ivanov, sillä presidentti Boris Jeltsin lähti tänään kotiin kiistan vuoksi.

Jeltsinin kuntoa kehuttiin


Venäjän presidentti Boris Jeltsin näytti eilen Istanbulissa olevan hyväkuntoisempi kuin aikoihin, vakuuttivat useat Jeltsinin tavanneet henkilöt. Monissa viimeaikaisissa esiintymisissään Jeltsin on puhunut ja liikkunut epävarmasti ja tuijottanut jäykästi eteensä. Tiedotusvälineiden edustajia ei torstaina päästetty kovin lähelle presidenttiä, mutta silti hänen arvioitiin olleen yllättävän hyväkuntoinen.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton oli todennut Jeltsinin olleen "erittäin hyväkuntoinen, energinen ja vakuuttavanoloinen", kertoi Clintonin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Sandy Berger. Tuntuu siltä kuin hän olisi saanut uuden patterin, tokaisi puolestaan eräs venäläinen lehtimies Istanbulissa. Jeltsinille tehtiin moninkertainen sydämen ohitusleikkaus 1996, ja hänellä on ollut toistuvasti erilaisia terveysongelmia. Tänäkin vuonna hän on ollut sairaalassa tai muutoin poissa julkisuudesta useaan otteeseen.
(MTV3-STT-Reuters)
Mikko Suhonen raportoi Etyj-neuvotteluista (1 31")

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.