Mainos

Etyj saapui Kosovoon

Ensimmäiset Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustajat saapuivat tänään Kosovoon. Nato aloitti valvontalentonsa viikonvaihteessa.

Venäjä ilmoitti tänään lähettävänsä 200 tarkastajaa Etyjin ryhmään, joka kaikkiaan käsittää 2000 henkilöä. Venäläiset tulevat Bosniasta, missä he ovat osallistuneet Bosnian rauhan ylläpitämiseen.

Kosovoon saapui tänään parikymmentä Etyjin teknistä asiantuntijaa, joiden tehtävänä on valmistella varsinaisen tarkastajajoukon työtä.
-Etyjin tavoitteena on estää selkkaukset serbijoukkojen ja albaanien välillä, sanoi Etyjin asiantuntijoita johtava John Sanbrock. Etyjin edustajat tapaavat Kosovossa diplomaattitarkkailijoita, jotka ovat olleet Kosovossa yli kaksi kuukautta.

Etyjin tehtävänä on valvoa, noudattaako Jugoslavia sopimusta, jonka presidentti Slobodan Milosevic ja Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke solmivat 23. syyskuuta. Sen mukaan Kosovossa on lopetettava vihollisuudet, suurin osa serbijoukoista vedettävä Kosovosta, sallittava pakolaisten paluu ja ryhdyttävä neuvotteluihin Kosovon itsehallinnon palauttamisesta.

Sopimuksen toteutumista valvovat myös Naton lentokoneet. Ensimmäiset valvontalennot tehtiin eilen, kertoivat amerikkalaiset tiedotusvälineet tänään.
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.