Etyj-lähetystö saapui Serbiaan

Espanjan entisen pääministerin Felipe Gonzalezin johtama Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin lähetystö saapui tänään Belgradiin välittämään maata horjuttavassa poliittisessa kriisissä. Noin 100 000 ihmistä osoitti jälleen tänään mieltään Belgradissa presidentti Slobodan Milosevicia vastaan ja vaati, että hän tunnustaa opposition vaalivoiton.

Gonzalezin johtama Etyj-ryhmä saapui Belgradiin selvittämään marraskuussa pidettyjen kunnallisvaalien oikeudenmukaisuutta. Vaalien tulosten mitätöinti on johtanut viikkoja jatkuneisiin mielenosoituksiin Serbiassa. Etyj-valtuuskunnan oli määrä tavata oppositiota edustavan Zajednon johtajat heti tänään. Valtuuskunnan ja presidentti Milosevicin tapaamisen ajankohdasta ei ollut tarkkaa tietoa.

Serbian viranomaiset ovat valmiita harkitsemaan uusien kunnallisvaalien järjestämistä, ulkoministeri Milan Milutinovic ilmoitti torstaina. Milutinovicin mukaan vaaleja voidaan harkita, jos Etyj jättää asiasta hyväksyttävän ehdotuksen Serbialle. Hän korosti kuitenkin, etteivät Etyjin suositukset sido Serbiaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat