Mainos

Etyj-kokous tuo Helsinkiin liikennekaaoksen

Ensi viikon lopulla järjestettävä Etyj-kokous on suurin Suomessa koskaan järjestetty diplomaattinen tapahtuma. Pelkästään ministeritason vieraita on noin 50, mikä tarkoittaa, että Helsingissä liikkuu kaikkiaan noin 80 autosaattuetta. Mustien autoletkojen vuoksi teitä suljetaan tavallisilta kulkijoilta.

- Nyt ollaan ihan toisissa mittaluokissa kuin aikaisemmissa kokouksissa. Ihmisten miettiä tarkkaan milloin liikkua ja millä välineellä. Poliisin perusneuvo on, että henkilöauton käyttö pitää rajoittaa minimiin, ylikomisario Heikki SeppäHelsingin poliisilaitokselta kertoo.

Saattueet liikkuvat ennen kaikkea torstaina 4. joulukuuta ja perjantaina 5. joulukuuta.

- Pääreitti on Mannerheimintie - Nordenskjöldinkatu - Savonkatu - Ratapihantie - Messukeskus. Se on pitkä reitti, joka kulkee pitkin Helsinkiä. Koko poikittaisliikenne käytännössä katkeaa sinä aikana ja odottamaan voi joutua pahimmillaan jopa puolitoista tuntia. Kärsivällisyyttä tarvitaan, Seppä muistuttaa.

Henkilöautoilijan kannattaa välttää Helsingin keskustaa torstaiaamuna puoli yhdeksästä kymmeneen, jolloin kokousvieraat siirtyvät saattueissa Messukeskukseen. Ruuhkaa on odotettavissa myös torstai-iltana kello 18 jälkeen, jolloin vieraat siirtyvät hotelleihinsa ja myöhemmin illalla Finlandia-talolle.

Perjantaina vieraat puolestaan siirtyvät kokouspaikalle kello kahdeksan ja puoli kymmenen välillä. Kokouksen on määrä päättyä jo iltapäivällä noin kello 13:30, jolloin autoletkueet purkautuvat Messukeskuksesta keskustan ja lentokentän suuntaan.

Myös pysäköintipaikkoja rajoitettu keskustassa

Kokous vähentää myös keskustan pysäköintipaikkojen määrää. Pysäköintiä on rajoitettu hotellien läheisyydessä ja asukaspysäköintipaikkoja on otettu poliisin käyttöön.

- Ihmisten pitää olla nyt tarkkana, mihin autot jätetään, koska ne kyllä sitten siirretään pois. Valitettavaa on, että me emme voi järjestää korvaavia pysäköintipaikkoja tuolle ajalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.