Mainos

ETYJ-kokous sekoittaa Helsingin liikenteen loppuviikosta

Torstaina Helsingissä alkavaan Etyj-kokoukseen varaudutaan massiivisin turvatoimin ja liikennejärjestelyin.

- Kyllä tämä on ylivoimaisesti suurin diplomaattinen tapahtuma, mitä Suomessa on ikinä järjestetty, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Helsingin poliisilaitoksen komisario Heikki Seppä sanoo.

Sepän mukaan kokousvieraiden autosaattueiden lukumäärä nousee lähemmäs kahdeksaakymmentä. Se aiheuttaa haasteita paitsi poliisille, myös kaikille Helsingissä asuville ja pääkaupungissa asioiville.

Seppä arvioi, että käytännössä koko Mannerheimintien poikittaisliikenne on seisahduksissa torstai- ja perjantaiaamuna, kun vieraiden autosaattueet lipuvat Helsingin keskusta-alueen hotelleista kohti Pasilan Messukeskusta.

- Mannerheimintien poikittaisliikenne on lähes mahdotonta tuolloin. Auto kannattaa jättää kotiin tai ainakin ajoittaa matkansa niin, että on työmaalla kahdeksan aikoihin. Kannattaa myös hyödyntää kaupungin reunareittejä, Seppä opastaa.

Torstaina kokous alkaa kymmeneltä ja perjantaina puoli kymmeneltä. Liikenteessä oleville tämä tarkoittaa, että pahimmat ruuhkat ajoittuvat torstaina puoli yhdeksän kieppeille ja perjantaina noin aamukahdeksaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.