Mainos

Raju tulitus estää kansainvälisten poliisien pääsyn putoamispaikalle

Itä-Ukrainan taistelut ovat estäneet hollantilaisia ja australialaisia poliiseja pääsemästä koneen putoamispaikalle, kertoo Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.  

AFP:n valokuvaajan mukaan putoamispaikan lähellä on ollut rajua tulitusta ja säikähtäneet paikalliset pakenivat paikalta. Ukrainan hallinto ja kapinalliset olivat sopineet tulitauosta putoamispaikan välittömässä läheisyydessä.  

– Matka putoamispaikalle ja itse paikka ovat liian vaarallisia aseistamattomien tarkkailijoiden tehtävään, sanoi Etyjin Ukraina-tehtävää johtava Alexander Hug, jonka mukaan paikalle yritetään päästä uudestaan huomenna.  

Hug sanoi lisäksi, että taisteluilla on todennäköisesti vaikutusta hylyn ympäristöön. Aikaisemmin taisteluja on käyty kauempana, noin 60 kilometrin päässä.

Poliisien pääsystä oli sovittu

Malesia kertoi aiemmin sopineensa Ukrainan kapinallisten kanssa kansainvälisten poliisien pääsystä lentokoneen putoamispaikalle.  

68 malesialaista poliisia lähtee Ukrainaan keskiviikkona. Poliisien tarkoituksena on turvata rikostutkinta putoamispaikalla, joka sijaitsee lähellä Ukrainan hallinnon ja Venäjä-mielisten kapinallisten välisiä taisteluja.  

Malesian pääministeri Najib Razak ja kapinallisjohtaja Aleksandr Borodai päättivät asiasta tänään.  

– Olen erittäin huolestunut siitä, että kansainvälisiä tutkijoita ei ole voitu lähettää putoamispaikalle räjähdysherkän turvallisuustilanteen takia, sanoi Razak.  

– Toivottavasti tämä sopimus Borodain kanssa varmistaa turvallisuuden, että kansainväliset tutkijat voivat hoitaa työnsä.  

Malesian on määrä tehdä yhteistyötä Hollannin ja Australian kanssa poliisien lähettämisessä. Malesialaiskoneen putoamisessa kuoli lähes 298 ihmistä, joista suurin osa oli hollantilaisia, malesialaisia ja australialaisia.

Uusi tutkijaryhmä matkalla Ukrainaan  

Joukko hollantilaisia rikospaikkatutkijoita on matkalla malesialaiskoneen putoamispaikalle Itä-Ukrainassa huolimatta lähialueella kiihtyvistä taisteluista, kertovat hollantilaisviranomaiset.  

Hollannin viranomaisten mukaan 30-henkisen tutkijaryhmän matkustaminen alueelle on mahdollista Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin ja Itä-Ukrainan kapinallisten tekemän sopimuksen ansiosta.

Ensimmäinen ryhmä hollantilaisia tutkijoita saapui paikalle viikko sitten. Hollantilaiset johtavat uhrien tunnistamista sekä tutkintaa koneen putoamisen selvittämiseksi. Matkustajakoneen putoamisessa kuoli lähes 298 ihmistä, joista 193 oli hollantilaisia.  

Ukrainan hallinto ja kapinalliset ovat sopineet tulitauosta putoamispaikan välittömässä läheisyydessä. Taisteluita on käyty noin 60 kilometrin päässä.  

Kapinallisjohtajat ilmoittivat tänään luovuttaneensa hollantilaisille viranomaisille junanvaunun, joka sisältää uhrien henkilökohtaisia tavaroita.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.