Eturivin poliitikot puolustavat helsinkiläiskahvilaa

Tunnetun helsinkiläiskahvilan Café Strindbergin vuokrasopimuksen päättyminen on aiheuttanut epätavallisen vastalauseryöpyn.

Keskiviikkona julkisuuteen tuli kahvilan puolesta vetoomus, jonka allekirjoittajana on useita tunnettuja suomalaisia ministereistä taiteilijoihin.

STT tavoitti allekirjoittaneista kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok) ja MTV3:n päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan, jotka vahvistivat toivovansa kulttuurikahvilan toiminnalle jatkoa.

Heidän lisäkseen listalla ovat muun muassa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk), hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk), asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) sekä kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r).

Vetoomuksen käynnisti toimittaja MTV3:n Studio55-ohjelman juontaja Markku Veijalainen. Hänen mukaansa nimilista syntyi spontaanisti viikonlopun aikana, koska monet ihmiset ovat kahvilan häädöstä järkyttyneitä ja hämmentyneitä. Tärkein viesti on, että Pohjoisesplanadilla sijaitsevan kahvilan vuokrasopimuksen irtisanomista harkittaisiin uudelleen.

Strindbergin kahvilasta kerrottiin, että listalla on kaikkiaan 40–50 nimeä.

Kahvilan puolustajat ovat aktivoituneet myös Facebookissa, jossa sähköinen adressi on kerännyt jo lähes 4 000 nimeä.

(MTV3–STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja