Mainos

Etujärjestö: Osittaista hoitotukea kunnes lapsi täyttää 10 vuotta

Pikkulapsiperheiden mahdollisuuksia osa-aikatyön tekemiseen ja taloudellista asemaa on vahvistettava, sanoo Lapsiperheiden Etujärjestö. Moni perhe haluaa hoitaa lapsiaan kotona, mutta nykyinen työ- ja perhepolitiikka kannustaa valitsemaan joko kokopäiväisen työssäkäynnin tai kokopäiväisen kotivanhemmuuden.

Monien tutkimusten mukaan yksinhuoltajien ja alle 3-vuotiaiden lasten perheiden ja monilapsisten perheiden taloudellinen asema on heikko muihin perhemuotoihin verrattuna.

Lapsiperheiden Etujärjestö perää lisää mahdollisuuksia osa-aikatyön tekemiseen. Heidän mukaansa osittaista hoitotukea on työaikaansa lyhentäville vanhemmille korotettava tuntuvasti ja sitä on maksettava siihen saakka, kunnes lapsi täyttää 10 vuotta.

Vanhempien tulee voida järjestää työaikansa lyhentäminen myös siten, että molemmat lyhentävät työaikaansa samanaikaisesti ja saavat siitä korvauksen. Myös yrittäjillä on oltava mahdollisuus osa-aikaisen työn oikeuttamaan etuuteen.

Myös päivähoitoa tulisi kehittää niin, että siitä maksettaisiin todellisen käytön mukaan. Tämä rohkaisisi vanhempia lyhentämään työaikaansa.

Etujärjestö tukee verovähennysoikeuden palauttamista lapsiperheille, joka poistettiin vuonna 1994.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.