Mainos

Etu- ja bonuskortit valtaavat asuntokaupat

Kuluttajien etukorttijärjestelmä laajenee jo asuntokauppoihin, kun Huoneistokeskus lanseeraa oman etukorttinsa. Kuluttajavirasto pelkää, että etu- ja bonuskorttien yleistyminen hämää kuluttajaa ja vääristää kuvaa oikeasta hintatasosta.

Kiinteistövälittäjät yrittävät nyt sitouttaa asiakkaitaan kaupoista tutuilla bonuskorteilla. Huoneistokeskus houkuttelee asunnon ostajia ja myyjiä etukortilla, jolla saa alennusta muun muassa Askon huonekaluista, Vattenfallin sähkösopimuksesta tai Elisan laajakaistaliittymistä. Kortilla voi tilata myös vaikkapa Avotakan vuosikerran tai kasan muuttolaatikoita.

- Ensisijaisena kriteerinä oli se, että pitäisi olla valtakunnallisia yrityksiä, että kun Huoneistokeskuskin toimii Helsingistä Rovaniemelle asti usealla paikkakunnalla, ja halutaan tarjota nää edut kaikille meidän asiakkaille, kertoo kehityspäällikkö Krista Ruohonen Huoneistokeskuksesta.

Kysynnän runsauden vuoksi Huoneistokeskuksessa päädyttiin etukorttiin. Taustalla oli kuitenkin myös halu erottautua muista kiinteistönvälitysfirmoista.

- Kyllä, positiivisessa mielessä, kyllä me kokoaika kehitetään meidän palvelua ja koitetaan etsiä niitä tapoja, joilla me pystytään lisäarvoa tuottamaan asiakkaalle ja tässä on nähty yks sellainen tapa vakuuttaa Krista Ruohonen.

Kuluttajavirasto ei sen sijaan katso etu- ja bonuskorttien yleistymistä hyvällä. Sen mukaan korteilla hämätään kuluttajia, kun hintavaihtoehtoja ei tarjota.

- Se mikä tässä on nimenomaan ongelma on se, että kuluttaja jää helposti tällaiseen sopimuskuvioon, ei vaihda, ei kilpailuta ja se ei meidän markkinoille ole mitenkään hyvä asia, sillä kyllähän meidän markkinoiden toimivuus perustuu siihen, että kilpailutetaan tuotteita, katsotaan hintoja, katsotaan laatua, sanoo Anja Peltonen kuluttajaoikeusryhmän johtaja Kuluttajavirastosta.

Krista Ruohonen Huoneistokeskuksesta ei kuitenkaan näe sitä ongelmaa, etteikö kuluttaja erottaisi, että hänellä on myös muita vaihtoehtoja.

Ymmärsi kuluttaja vastuunsa tai ei, varmaa on, että etukorttijärjestelmä laajenee entisestään. Jo nyt alennusta tai bonusta saa lukuisista menoeristä, kuten hammashoidosta, bensasta, matkoista ja vakuutuksista.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 06.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.