Mainos

Etsitkö uutta ilmettä lattiaan?

Perinteiset kuosit ovat historiaa parketeissa ja laminaateissa. Lattialevyt ovat nyt leveitä tai kapeita, ja ne on sävytetty vaaleiksi tai tummiksi.

Matto lattialle

Yhdistele rohkeasti eri kuoseja. Perinteisiin mattoihin kyllästyneen tai allergisen perheen täysin nukaton matto syntyy kuviollisella parketilla. Suunnittele kalusteiden paikat tarkasti ennen kuin luot lattiaan mattoja tai muita kuvioita. Näitä mattoja ei myöhemmin siirrellä.

Kiinnostuitko?

Perinteinen Saima-parketti on jälleen ajankohtainen voitettuaan Wirkkala- ja Raita-malleillaan kansainvälisen Red dot -muotoilupalkinnon. Koivuinen parketti taittaa kauniisti valoa pystyviilurakenteensa ansiosta. "Matto" on tehty Raita-parketista, 192 euroa/neliö, ja reunat Saima Classicilla, 65 euroa/neliö, Karelia-Upofloor.

Jatka lattiaa seinälle

Musta lattia keittiössä on näyttävä ja rohkea valinta. Lattian tummuus jatkuu takaseinälle maalipintana, mikä saa tilan tuntumaan intiimiltä ja tunnelmalliselta. Lennokkaan kokkaajan tosin kannattaa vielä harkita tätä lattiaa, sillä tummassa pinnassa roskat ja roiskeet näkyvät selvästi.

Kiinnostuitko?

Lähes kaikkien valmistajien mallistoissa on tummaksi sävytettyjä lattioita. Myös oman vanhan parketin voi hioa ja petsata tummaksi. Kährsin Classic Nouveau -malliston mustaksi käsitelty tamminen lautaparketti on 2-sauvainen ja reunaviistetty. Noin 69 euroa/neliö.

Uusi vanhan päälle

Unelmoitko valkoisista lankkulattioista? Tavallinen lankkulattia vaatii vähintään kolme senttimetriä korkeutta, ja siksi sen asennus ei kaikissa kohteissa onnistu. Jos haluat oikean puun tuntua, mutta lattia ei voi olla kovin korkea, ohut kovapuulattia on hyvä vaihtoehto.

Kiinnostuitko?

Tarkettin lähes täysin valkoinen Viva Ash Design White -kovapuulattia on saarnea, lattia on vain 8,5 mm paksu, ja sen voi asentaa vanhan lattian päälle.Tämä lattia ei rakasta hiekkaisia kenkiä ja teräviä korkoja, joten suojaa se esimerkiksi eteisessä matolla. Noin 36 euroa/neliö, Tarkett.

Väriä ja kuvioita lattiaan

Yleensä värit ja kuviot hehkuvat huonekaluissa, mutta rohkea sisustaja kääntää roolit toisin päin. Sävytetyssä saarnilankkuparketissa on voimakkaat syykuviot ja sävyjen vaihtelut. Kun valitset voimakkaan lattian, pidä muut pinnat yksinkertaisina. Räväkän lattian pariksi sopivat modernit ja linjakkaat kalusteet.

Kiinnostuitko?

Saarni Olive -lankku on harjattu ja öljyvahattu sävyllä Eben, 76 euroa/neliö, Timberwise.

Teksti: Laura Räihä
Kuvat: Valmistajat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.