Mainos

Etsintäharjoitus alkoi Suomenlahdella

Suomenlahden merivartiosto järjestää suuren etsintä- ja pelastusharjoituksen Bågaskärin ja Helsingin välillä. Harjoitus alkoi tänä iltana vartin yli kahdeksan ja se jatkuu huomenna.

Meripelastuslohkokeskukseen tuli tänä iltana 20.15. katoamisilmoitus seitsemän hengen seurueesta. Seurue oli lähtenyt Viroon neljä päivää aiemmin, ja sen olisi pitänyt ilmoituksensa mukaan palata jo torstaina.

Seurueeseen ei ole saatu yhteyttä torstain jälkeen lukuisista yrityksistä ja soittopyynnöistä huolimatta. Yhteyttä yrittäneet ovat kuulleet vain GSM:n vastaajaa. Ilmoituksen jättäjä kuvaili veneen tuntomerkit kohtalaisen hyvin. Vene on tietojen mukaan lähtenyt Hangosta ja sen arvioidaan palaavan Bågaskäriin, Porkkalaan tai Helsinkiin.

Harjoituksen on suunnitellut Suomenlahden merivartioston esikunta apunaan Espoon meripelastusyhdistys ja SPR:n Uudenmaan piiri. Harjoitukseen osallistuu rajavartiolaitoksen vene-, laiva- ja ilmakalustoa sekä muiden meripelastuspalvelun viranomaisten sekä vapaaehtoisjärjestöjen kalustoa ja väkeä. Maaliryhmänä on SPR:n edustajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.