Mainos

Etsinnät lopetettiin sotilassairaalan raunioilla Venäjällä

Venäjän viranomaiset ovat lopettaneet pelastustyöt sotilassairaalan raunoissa Mozdokin kaupungissa. Perjantain pommi-isku surmasi ainakin 50 ihmistä.

Perjantain pommi-isku Mozdokissa surmasi ainakin 50 ihmistä.

Eloonjääneiden etsinnät on lopetettu Etelä-Venäjällä perjantaisen pommi-iskun jäljiltä.

Mozdokin sotilassairaalaan tehty pommi-isku vaati ainakin 50 kuolonuhria. Sairaalahoidossa on vielä noin 80 ihmistä, joista noin kymmenen tila on erittäin vakava. Jopa 300 sai lieviä vammoja. Sairaalassa oli räjähdyshetkellä arviolta 120-150 henkilöä.

-Meillä ei ole enää toivoa löytää eloonjääneitä. Saatamme pystyä kaivamaan raunioista joitain ruumiinosia, mutta siinä kaikki, sanoi eräs pelastustöihin osallistunut työntekijä uutistoimisto AFP:lle.

Pelastustöihin osallistui yli tuhat ihmistä, ja apuna oli myös erikoiskoulutettuja koiria.

Mozdokin sotilassairaala tuhoutui perjantaina, kun räjähteillä lastattu kuorma-auto ajettiin sairaala-alueen portin läpi. Viranomaisten mukaan kyseessä oli itsemurhaisku. Räjähdys tuhosi sairaalan täysin ja turmeli pahoin sairaalan viereisiä rakennuksia. Isku tuomittiin maailmalla laajalti.

Paikalliset viranomaiset pidättivät eilen sairaalan johtajan Artur Arakelianin. Syyttäjäviranomaisten mukaan hän ei huolehtinut tarpeeksi hyvin sairaalan turvallisuudesta.

(MTV3-AFP-DPA-Itar-Tass-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.