Mainos

Etsi nettihaulla painekattiloita – poliisi tuli visiitille

Painekattiloiden ja selkäreppujen etsiminen nettihaulla johti siihen, että kuusi poliisia saapui newyorkilaisperheen luokse tiedustelemaan mahdollisista pommintekoaikeista.

Asiasta kertoo New Yorkin Long Islandilla asuvan perheen äiti Michele Catalano, joka uskoo, että poliisi profiloi perheen jäseniä mahdollisiksi terroristeiksi netin hakukoneilla tehtyjen sanahakujen pohjalta.

Keväällä Bostonin maratonilla räjähtäneet pommit oli rakennettu painekattiloihin, jotka oli sullottu selkäreppuihin.

Catalano kertoo olleensa työpaikalla, kun kuusi poliisia oli saapunut perheen kotiin.

– He kysyivät mieheltäni, mistä hän ja hänen vanhempansa ovat kotoisin. Poliisit kyselivät myös minusta, he halusivat tietää, mistä minä ja vanhempani olemme ja missä olen töissä. He kysyivät, oliko miehelläni pommia tai omistammeko painekattilan? Mieheni vastasi ei, mutta kertoi, että omistamme riisinkeittimen, kirjoittaa Catalani Medium.com-sivustolla.

Puolen tunnin keskustelun jälkeen poliisit poistuivat paikalta.

Brittilehti The Guardianin mukaan tapauksen jälkeen oli ilmennyt, että poliisin visiitti liittyi aviomiehen tekemään nettihakuun entisellä työpaikallaan.

Miehen ex-kollega oli tehnyt ilmoituksen poliisille, koska oli havainnut, että mies oli hakenut netin hakukoneella sanoja "painekattilapommi" ja "selkäreppu".

Michele Catalano sanoo, etteivät poliisit olleet kotivisiitillä viitanneet miehen edelliseen työpaikkaan tai hänen siellä tekemiinsä nettihakuihinsa.

Catalano pitää hämmentävänä, että poliisi profiloi ihmisiä mahdollisiksi terroristeiksi nettisurffailun perusteella.

– Esimerkiksi Bostonin pommi-iskujen aikaan moni luki netistä kaikki aiheeseen liittyvät uutiset. Ja jos sattuu olemaan samanlainen nettiuutisten suurkuluttaja kuten 20-vuotias poikani, voi päätyä esimerkiksi avaamaan CNN:n uutisen siitä, kuinka pomminteko-ohjeita on vapaasti saatavilla netissä, sanoo Catalano.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.